Ndërtimi i Piramidës

Meridiani lexon zarfin e radhës nga Vëllai i Madh. Banorëve u komunikohet nëpërmjet zarfit, se ata kishin marrë mbrëmë gjatë spektaklit detyrën e ndërtimit të Piramidës. Pas një historiku të shkurtër për Egjiptin, banorëve u kërkohet të mos dështojnë në këtë lojë. Detyra e tyre është që të transportojnë një numër të caktuar gurësh për Vëllain e Madh, i cili në fund të periudhës shtatë ditore, do t’iu tregojë se çfarë kanë realizuar. Piramida përbëhet nga 712 blloqe, të cilat janë të barazvlefshme me 4 blloqe piramidë, pra ata do të transportojnë gjithsej 178 blloqe, vetëm më forcën e krahut. Një bllok do të quhet i transportuar vetëm, nëse përshkruan të gjithë fushën, kapërcimin e vijës dhe kthimin nga vendi ku u nis. Pas leximit të zarfit ata i kthehen sërish darkës.
Shperndaje

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment