Jona e nervozuar: ‘Do bëja shumë mirë të dilja këtë javë’

Jona duke ngrënë buke , shprehet tek Fatjoni dhe Matilda: 'Do bëjë shumë mirë të dila këtë javë’. Kjo gjë e habit shumë Matildën, dhe ato nisin të bisedojnë lidhur me këtë temë. Ajo mundohet ta vë në pozitë nëse të tjerët i duken më mirë se vetja. Ajo i shpjegon se nuk është futur aty për çmimin e madh, pasi e ka të sigurtë se atë çmim s’do ta fitojë ajo. Matilda mundohet ta kuptojë nëse ajo e ka seriozisht, duke e ngacmuar i thotë : Po ti nuk dijë ç’të bëjë një muaj dhe erdhe këtu’ Jona pohon me kokë. Fatjoni mundohet t’i ngrejë moralin , me sigurinë e tij tek vetja. Matilda, nis ta këshillojë seriozisht , qe të shohë rreth vetes dhe t’i peshojë gjërat mirë përpara se të vendosë diçka. Jona nervozohet , duke nisur ta kundërshtojë Matildën për gjithçka që i këshillonte. Pas kësaj, ajo i kërkon Matildës të ngrihen nga tavolina, pasi nuk mund të qëndronte më aty, duke u larguar nga dhoma e ndenjies.
Shperndaje

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment